torsdag 21 januari 2016

Uppdrag 15 Sv/So

Yrken 

En av våra viktigaste uppgifter på Yetis är att vi människor på jorden lär av vår historia för att på bästa sätt kunna hjälpa klonerna utveckla sitt samhälle.

Att människor arbetar och hjälps åt med olika uppgifter i ett samhälle är centralt. Under medeltiden i Sverige var de flesta människorna bönder och arbetade med jordbruk, skogsbruk eller med fiske. När städerna växa fram uppkom nya yrken som tex skomakare, smed och skräddare.

Behovet av vilka yrken ett samhälle har förändrats under åren. Nu på 2000-talet finns många nya yrken som vi inte ens visste fanns, eller att vi hade behov av tidigare.

Klonerna är nyfikna på vad framtiden har att erbjuda för yrken och därför har du blivit ombedd att berätta om ditt drömyrke. Du förbereder din presentation genom att följa arbetsgången nedan:

Text och bild

1. Använd frågorna i formuläret och skriv en berättande text om ditt drömyrke.
2. Rita en illustrerande bild som föreställer ditt drömyrke. Fota och redigera din bild. Spara i din kamerarulle.
3. Söka bland fria bilder på internet efter en bild som föreställer ditt drömyrke. HÄR  hittar du fria bilder. Spara bilden och kom ihåg att skriva ner creative commons för bilden.
4. Välj någon av apparna "Pic collage" eller "Canva" och gör ett collage med bilder och korta texter som illustrerar ditt drömyrke. Spara ner som bild i din kamerarulle.
5. Lägg upp din text om ditt drömyrke och din collage-bild under er by-blogg.

Intervju och film

1. Förbered dig genom att läsa/använda frågorna i formuläret och din text där du har svaren på frågorna. Träna så att du kan svaren utantill på frågorna.
2. Spela in en intervju med dig om ditt drömyrke i Imovie. Använd din collage-bild som bakgrundsbild till intervjun i filmen.
3. Spara din film på ditt Youtube-konto och lägg sedan upp den under er by-blogg.

För utfört uppdrag får ni sätta in bokhyllor i vardagsrummet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar