tisdag 12 april 2016

Uppdrag 18-Må bra rum

Kungen på Yetis är mycket hälso och miljömedveten och vill bygga ett rum på slottet med fokus på "Må bra". Han vill ha inspiration över hur han ska bygga sitt "må bra" rum. Ytan han har att tillgå ser ut så här:
År 6


                                                                            År 5Han har därför gett alla invånare på Yetis i uppdrag att bygga ett "må bra" rum så att han kan få inspiration. Kungen är även noga med miljön och vill att det ska märkas att det är ett rum där man har ett miljötänk.

1. Gör en ritning, papper el appen doceri över hur bygget ska se ut. Fota av ritningen
Tag hjälp av nedanstående film om du behöver bli påmind över hur vi räknar ut area2. Du lägger även golv i rummet. Varje kvm kostar 120kr. Vad kostar golv till hela utbygganden.

3. Vad ska finnas i ditt "må-bra rum"? På vilket sätt är det ett må bra rum. Till vilket ändamål är rummet, hur designar du och varför? Hur tänker du på miljön, Några speciella funktioner i möbler, fönster etc-, varför tycker du att kungen ska välja ditt förslag till "må-bra rum"? skriv i pages dokument.

4. Bygg ditt rum i planner 5D. Fota!.

5. Sätt samman dina bilder och text i en app- ex "comiclife", "bookcreator". Spara ner bilden och lägg in på blogg. Rubrik "Mitt må bra rum".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar