fredag 9 oktober 2015

Uppdrag 4 Sv/So

Äntligen är det dags att ge sig av till Yetis!

Packning
Du känner dig redo för äventyret och har packat noggrant. Eftersom det är begränsat med plats på rymdfärjan har varje person bara fått ta med sig fem saker, förutom personliga saker som kläder och hygienartiklar. Skriv och berätta vad du har valt att ta med dig för saker. Motivera och argumentera varför du valde just de fem sakerna samt hur du tror att du kommer få användning för dem på Yetis.

Resan
När packningen är klar kliver du ombord på rymdskeppet som ska ta er till planeten Yetis. Berätta så inlevelsefullt du kan om resan med rymdskeppet. Hur ser det ut inne i rymdskeppet, hur sitter ni, vad har ni på er, starten, landningen, hur känns det att åka rymdfärja? Använda adjektiv, beskrivande ord, och försök att beskriva så utförligt och målande som du bara kan, skriv vad du ser, hur det luktar, hur det känns och vilka ljud du kan höra mm.

Rita en bild på rymdfärjan och lägg upp under din person.


För utfört uppdrag får du köpa sängar till ert hus på Yetis.


4 kommentarer:

 1. När vi skulle packa våra saker up till Yetis så var det svårt att velga vad jag skulle ta med mig men jag fick tillslut meed mig det jag ville så det blev bra. Det var ett roligt uppdrag.////Linus

  SvaraRadera
 2. Hej!
  det var roligt att vi skulle få planera vad vi ville ha med oss när vi skulle upp till yetis och det var också roligt att vi fick beskriva resan och hur det kändes.
  // celiné

  SvaraRadera
 3. Hej!
  När vi skulle packa så fick vi bara ta med oss fem saker och då hadde jag svårt för att välja vad man skulle ta med sig. När man skulle beskriva resan och hur det kändes så var det svårt man tillslut så fick jag några idéer.//Emelie

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det var jätte kul!

  /Kurt

  SvaraRadera